Redőnyök

Külső tokos műanyagredőny

Külsö tokos műanyagredőny

A külső tokos redőny tokja – mint a nevében is benne van – egy külső dobozban, ún. redőnytokban van, ami felszerelés után is látható és nem vakolható.

Ez a redőnytípus az új építkezésekhez, felújításokhoz egyaránt kiváló választás, mivel hosszú élettartamú, minőségi redőnyrendszerről beszélünk.

Két típus közül választhat amely az 5 és a 6 szögletű tok. Ezek a tokjainkat Lindab lemezből hajtjuk amire a gyártó 30 év rozsdamentességet szavatol.

Redőnyeinket csapágyazott tengellyel szereljük így a mozgatása nem igényel nagy erőkifejtést.

Külsö tokos műanyagredőny

Ráépíthető belső- tokos redőny

Ráépíthető belső-tokos redőny

Új ház építésénél és a régi nyílászárók cseréjénél egyaránt alkalmazható minden új típusú műanyag és fa nyílászáróhoz.

E rendszer a régi belsőtokos redőnyök modernebb, továbbfejlesztett változata, hisz ez a tokszerkezet is belső szerelőnyílással rendelkezik. A ráépíthető redőnyök tokszerkezete általában a nyílászáró beépítésével együtt kerül ráépítésre a nyílászáró tetejére. A lefutósín az ablak külső síkjára kerül felszerelésre. A tokszerkezet ugyan műanyag, de a belsejében található szigetelésnek köszönhetően teljesen hőhídmentes szerkezet

Ráépíthető belső-tokos redőny

Vakolható tokos redőny

Vakolható tokos redőny

Vakolható tokos redőny

Vakolható külső tokos redőnyrendszert leginkább felújításhoz ajánljuk bár kedvező bekerülési értéke miatt új építéseknél is nagy előszeretettel alkalmazzák.

A redőnyt a nyílászáró elé szerelik fel. A redőny helyét építkezéskor áthidaló elemekből alakítják ki. Ha felújításra kerül a sor, akkor pedig a nyílászárót egy felső toktoldóval látják el.

Gurtnival történő működtetés esetén mindkét esetben a nyílászárók oldalait is toktoldóval kell ellátni. A vakolható redőnytok nem takar ki a nyílászáró felületéből és kívülről és belülről is észrevétlen marad. A tok külső oldala az épület homlokzatával együtt bevakolható, szerelőfedele pedig alul található. A vakolható, külső tokos redőnyrendszerek nem csupán szépek, tartósak és biztonságosak, de alkalmazásuk révén jelentős energia-megtakarítás érhető el.

Milyen előnyei vannak a vakolható toknak?

 • – a vakolás után a redőnytokok észrevétlenné válnak az épület homlokzatában, letisztult egyenletes kialakítást biztosítanak
 • – megfelelő kialakítás esetén a redőnytok nem takar bele a nyílászáró üvegfelületébe
 • – esztétikus megjelenés
 • – kiváló hő-és hangszigetelés
 • – magas minőségű, hosszú élettartamú alumínium redőnylécek
 • – a redőnytokoknak és a kiválóan tekeredő redőnyléceknek köszönhetően helytakarékos kivitel
 • – csapágyazott tengelyszerkezet biztosítja a rednkívül egyenletes működtetést
 • – a tengelyszerkezetre csúsztatott gyűrűk garantálják a redőnyprofilok karcolódás elleni védelmét
 • – könnyű üzemeltetés gurtnival, hajtókarral vagy elektromos meghajtással
 • – széles színválaszték
 • – integrált szúnyoghálóval választható kivitel
 • – feltolásgátló szerkezettel kézi és motoros működtetés esetén is ellátható
 • – a tokrendszer vízálló kialakítása szélsőségesen csapadékos időjárás esetén sem engedi be a vizet a redőnytokba és biztosítja a rendszer belső alkatrészeinek vízmentességét

Elektromos alumínium redőny

Elektromos alumínium redőny

Elektromos alumínium redőny

Elektromos alumínium redőny

4 érv amiért érdemes az alumínium redőnyt választania

Hangszigetelés és hővédelem

Hatékony hő- és hangszigetelő képességüknek köszönhetően kellemes hőmérsékletű, zajmentes környezetet biztosítanak, így Ön nyugodtabban aludhat éjszaka és kipihenheti magát.

Káros UV sugárzás elleni védelem

Megvédik nyílászáróit, bútorait berendezéseit a napsugarak káros UV sugárzásától, valamint az időjárás viszontagságaitól. Házának, lakásának ablakai megóvására a legjobb és leggazdaságosabb mód az alumínium.

Biztonságérzet

Bár a redőny nem biztonságtechnikai termék, megléte jelentősen csökkentheti a nem kívánt látogatók érkezésének esélyét. Ön és gyermekei is nyugalommal pihenhetnek, vagy élvezhetik az aktív játékot leeresztett alumínium redőnyeik.

Szúnyoghálóval kombinált kivitel

Különösen nyáron okoznak kellemetlenséget az otthonába berepülő szúnyogok, legyek és egyéb rovarok. Tartsa távol őket a redőnytokba épített mobil, lehúzható szúnyoghálóval, vagy nagyobb felületeknél az elhúzható pliszé szúnyogháló segítségével.

Faredőny

Faredőny

Fa redőnyök szinte a legrégebbi külső árnyékolók, az 1800-as évek végétől készítik e termékeket.

Régi bérházakon, műemlék épületeken, kúriákon patinás látványt nyújtanak a különböző színű faredőnyök.

Az utóbbi években ismét gyakran keresik a jó minőségű faredőnyöket, hiszen amellett, hogy van néhány pozitív tulajdonsága, a többi redőnyhöz képest, esztétikus és harmonikus látványt nyújt a fa-, vagy a műanyag nyílászárókon.

Sokat változott a gyártási technológia a faredőnyök esetében, leginkább jó minőségű, válogatott borovi fenyőből készítik, de készülhet más fafajtákból is. A kiváló minőségű lazúroknak, pácoknak, festékeknek és a modern technikának köszönhetően már nem szükséges a faredőnyöket pár évente újra festeni, színük és felületük 10-15 évig tartós marad.

További óriási előnyük, hogy jól szellőztethetőek, és a fényviszonyok is optimálisan beállíthatóak a helységekben.

Faredőny

Szúnyoghálós redőnyök

Szúnyoghálós redőny

A redőnyök egy nagyon költséghatékony és praktikus változatát képviselik a kombi redőnyök. Ez a redőny típus a redőnydobozon belül egy beépített rolós szúnyoghálóval is el van látva. Egymástól teljesen függetlenül működtethetőek, mivel a redőny lefutója dupla sínnel van ellátva. a külső oldalon a redőny palástja fut míg a nyílászáró felőli oldalon a szúnyogháló sínje kerül elhelyezésre.

Mivel a szúnyogháló a redőny dobozba helyezkedik el, és fentről lefelé húzva akasztható be az alsó alumínium szúnyogháló akasztóba, így alkalmazásuk első sorban ablakoknál javallott. Persze egyedi igények kielégítése véget a kombi redőnyt felszerelhetjük erkélyajtókra is.

A kombi redőnyök nem csak árnyékolnak de védenek a rovaroktól és a levegőben szálló apró pihéktől is. Így ön zavartalanul pihenhet otthonában. Így elmondhatjuk a kombi redőnyök az árnyékolástechnikában a legmagasabb komfort fokozatot képezik.

Szúnyoghálós redőny